Vrijwilligerswerk met behoud van WW vaker mogelijk

Vanaf 1 januari 2019 zijn er meer mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen met behoud van uw WW-uitkering. U krijgt nu ook toestemming van het UWV als u voor een vereniging of stichting vrijwilligerswerk doet.

Vóór 1 januari kreeg u alleen toestemming als u vrijwilligerswerk deed voor een organisatie met de status ANBI (Algemeen nut beogende instelling), SBBI (Sociaal belang behartigende instelling) of Steunstichting SBBI (Sociaal belang behartigende instelling).

Nieuwe maximum bedragen vergoeding vrijwilligerswerk

Ook gelden vanaf 1 januari hogere maximum vergoedingen voor vrijwilligerswerk. U mag nu met behoud van uw uitkering maximaal € 170 per maand en maximaal € 1.700 per kalenderjaar als vergoeding ontvangen. Deze bedragen zijn inclusief een eventuele reiskostenvergoeding. Krijgt u een hogere vergoeding? Dan ziet het WUV dit niet als vrijwilligerswerk, maar als betaald werk. En heeft dit gevolgen voor de hoogte van uw uitkering.

Meer weten over vrijwilligerswerk met behoud van WW?

U leest meer over de mogelijkheden en voorwaarden van vrijwilligerswerk met behoud van uw WW-uitkering op Vrijwilligerswerk tijdens mijn WW-uitkering.