Geld maakt wél gelukkig!

Geluk neemt in de gemeente Roerdalen een belangrijke plaats is, en dat is ook belangrijk. De gemeente organiseert geluksdagen, er is een gelukslikeur; kortom geluk staat centraal. Geluk vindt iedereen in andere dingen en zaken, maar het is nu dan echt bewezen dat geld wel degelijk gelukkig maakt! Hoe hoger het inkomen, hoe groter het geluk.

In België heeft de Universiteit van Gent en verzekeraar NN een groot Nationaal Geluksonderzoek gehouden. Wat blijkt? Geluk voor een single is perfect op 4.000 euro netto per maand, en voor een gezin met twee kinderen is dat 8.400 euro netto per maand. Dat halen bijstandsgerechtigden bij lange na niet! Een alleenstaande (ouder) in de bijstand ontvangt zo’n 800 euro netto per maand; veel te weinig om gelukkig van te zijn en te worden.

Het is evident dat armen doodongelukkig zijn. “De hoofdconclusie van het onderzoek is vooral dat armoede ongelukkig maakt. “Wie te weinig verdient om te voorzien in zijn behoeftes, lijdt daar zwaar onder”, zegt Annemans. “Veel meer dan wie ­superrijk is.” ” (bron: www.nieuwsblad.be)