De CRR presenteert i.s.m. de gemeente Roerdalen: de Gelukspas!

Met gepaste trots kondigt de CRR aan dat de Gelukspas er komt!

Hoe is het idee ontstaan?

Ongeveer twee jaar geleden presenteerde de CRR tijdens de dorpsgesprekken het idee voor een Gelukspas. Het was namelijk een veelgehoord probleem: voor volwassen minima zijn er nauwelijks regelingen om sportief, cultureel, creatief of muzikaal actief te zijn. Dit in tegenstelling tot kinderen (onder de 18 jaar), want die komen in aanmerking voor Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Cultuur & Sport. Ook hebben verenigingen te maken met een teruglopend ledenaantal. Om dit op te lossen, bedacht de CRR de Gelukspas. Het idee voor de Gelukspas heeft vorm gekregen en wordt als proef uitgevoerd.

Voor wie?

De Gelukspas is bedoeld voor mensen die 18 jaar of ouder zijn, en woonachtig zijn in de gemeente Roerdalen en een (gezamenlijk) inkomen hebben tot maximaal 120% van de bijstandsnorm (geen student zijn en geen stufi ontvangen).

Waarvoor is de Gelukspas bedoeld?

De bijdrage geldt voor een activiteit op het gebied van muziek, sport, cultuur of kennis en educatie.

Hoe kan de Gelukspas worden aangevraagd?

Inwoners met een minimuminkomen krijgen eind juni een brief van de gemeente met daarin meer uitleg. Ook de Sociale Wijkteams brengen de Gelukspas onder de aandacht van de burgers.

LET OP: Het budget voor de Gelukspas is beperkt, en de proef duurt van 1 juli t/m 31 december 2019. Wees er dus snel bij! Meer informatie kunt u krijgen bij de gemeente Roerdalen!

De leden wensen u veel plezier toe met het gebruik van de Gelukspas en hopen dat deze pas bijdraagt aan uw geluksgevoel!